/
Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ , ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Η Ολυμπιάδα βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Στρυμονικού. Απέχει 95 χλμ. απ' τη Θεσσαλονίκη μέσω Σταυρού. Είναι ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού και πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά. Προσελκύει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς συνδυάζει την ατμόσφαιρα του χωριού με την άνεση του σήμερα, διαθέτοντας πλήρη τουριστική υποδομή.

Στην περιοχή θα βρείτε μαγευτικές παραλίες. Όσο για την παραλία της Ολυμπιάδας, βραβεύεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς με την "γαλάζια σημαία" για τα καταγάλανα νερά, την καθαριότητα και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Για όσους έχουν μικρά παιδιά, η Ολυμπιάδα είναι ο καταλληλότερος τόπος διακοπών, διότι τα νερά της είναι αβαθή, μόλις 30-50 εκατοστά βάθος για τουλάχιστον 50 μέτρα απόσταση από την ακτή.

Βασικό πλεονέκτημα της Ολυμπιάδας είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής πλούσιας σε χώρους με τουριστικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους σημαντικότερους: Περιοχή Αρχαίων Σταγείρων (αρχαιολογικός χώρος) 700 μ., Νησί Κάπρος ή Καυκανάς (κολύμπι - αναψυχή - ψάρεμα) 2,5 χλμ., Άγιον Όρος (εκδρομή θρησκευτικού χαρακτήρα) 49 χλμ., Αρναία (είδη λαϊκής τέχνης - παραδοσιακή αρχιτεκτονική) 32 χλμ., Χολομώντας (ένα από τα πιο όμορφα βουνά) 8 χλμ., Σπήλαιο Πετραλώνων (Παλαιοντολογικά ευρήματα) 98 χλμ., Αρχαίοι Φίλιπποι (αρχαιολογικός χώρος) 110 χλμ., Αρχαία Αμφίπολις (αρχαιολογικός χώρος) 40 χλμ., Κάστρο Ρεντίνας (αρχαιολογικός χώρος) 15 χλμ. Κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου, λαμβάνει χώρα το πανηγύρι της προστάτιδας Αγίας Κυριακής με τη λιτάνευση της εικόνας, καθώς επίσης και η γιορτή του μυδιού με δωρεάν ρετσίνα, σαρδέλες, μύδια, παραδοσιακά γλυκίσματα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

 

 

 

 

© Golden Greece