/
Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ , ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Η Ιερισσός είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο χωριό του δήμου Σταγίρων - Ακάνθου. Αποτελεί συνέχεια της αρχαίας Ακάνθου, η οποία υπήρξε αποικία των Ανδρίων από τον 7 ο αιώνα π.Χ. και σπουδαία πόλη της Μακεδονίας, όπως αναδεικνύεται από την αρχαιολογική έρευνα. Από τον 10 ο αιώνα αρχίζει η ακμή του Αγίου Όρους ως κέντρου μοναχισμού και η Ιερισσός ακμάζει κοντά του.

Η αξιόλογη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των κατοίκων της έρχεται από το βάθος των αιώνων και δείγμα της είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός αξιόλογων δημοτικών τραγουδιών που παραμένουν ζωντανά και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι που αναπτύσσουν δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων ο πολιτιστικός σύλλογος "Κλειγένης", ο σύλλογος των "Φίλων του Περιβάλλοντος", ο μουσικογυμναστικός σύλλογος "Άκανθος", καθώς και επαγγελματικοί σύλλογοι και σωματεία.

Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της Ιερισσού και απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο σε κάποια από τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες της. Επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ ή απλώς χαλαρώστε δίπλα στο κύμα και δροσιστείτε με έναν καφεδάκι. Η Ιερισσός φημίζεται και για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φορέστε την πιο καλή σας διάθεση και απολαύστε το γεύμα σας σε κάποια ψαροταβέρνα με την θαλασσινή αύρα να σας ανοίγει την όρεξη. Αλλά η διασκέδαση δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο καλό φαγητό, καθώς ένα σύνολο από μπαράκια προσφέρεται για τις νυχτερινές μας επιλογές. Καλή μουσική, χορός, κέφι και ποτό θα σας κρατήσουν συντροφιά.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

 

 

 

© Golden Greece