/
Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

Τα στενά παραδοσιακά σοκάκια του χωριού δίνουν το δικό τους χρώμα. Εκεί βρίσκει κανείς παραδοσιακά γλυκά, μέλι και

ελαιόλαδο, για τα οποία φημίζεται όλη η περιοχή, είδη λαϊκής τέχνης, cart postal και διάφορα άλλα αναμνηστικά δώρα. Εστιατόρια, γραφικές ταβερνούλες και ουζερί με θέα τη θάλασσα ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα, εξαιρετικούς μεζέδες και προσφέρουν φρέσκα ψάρια, που αποτελούν εγγύηση στη γεύση. Όσο για τη νυχτερινή ζωή, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Εξάλλου, το Παλιούρι βρίσκεται στο πιο κοσμοπολίτικο πόδι της Χαλκιδικής!

Θεραπεία με το άγγιγμα της φύσης .

Πέντε χιλιόμετρα νότια της Αγίας Παρασκευής, μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται ο οικισμός Λουτρά, που αποτελείται κυρίως από παραθεριστικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Ο οικισμός πήρε το όνομα του από τις ιαματικές πηγές, που φημίζονται για τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα ιαματικά λουτρά είναι θερμά - θειούχα και ενδείκνυνται για ρευματοαρθρίτιδες, παθήσεις των περιφερικών νεύρων και δερματικές παθήσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πηγές απ' όπου αναβλύζουν τα ιαματικά νερά, καθώς βρίσκονται σε μικρές σπηλιές στα βράχια της ακρογιαλιάς, όπου μπορεί ο επισκέπτης να κατεβεί από μια κτιστή απότομη σκάλα.

Ατελείωτες βουτιές...

Οι υπέροχες παραλίες αποτελούν χαρακτηριστικό της περιοχής, ενώ μικροί κολπίσκοι ολοκληρώνουν το τοπίο. Νοτιοανατολικά του χωριού, στο τέλος του Τορωναίου κόλπου και 6 χλμ. προς το ακρωτήρι Κάνιστρο βρίσκεται ο οικισμός Ξυνά και 2 χλμ. μετά συναντά κανείς τον οικισμό Άγιος Νικόλαος Κανίστρου, με τους δύο γραφικούς κολπίσκους και τον φυσικό όρμο, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Πηγαίνοντας 2 χλμ. ΒΑ του χωριού, βρίσκεται η πολυσύχναστη παραλία του Χρούσω, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Ξενιά και του κάμπινγκ του EOT.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

 

 

 

© Golden Greece