Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΔΑΙΔΑΛΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
Ο Δαίδαλος ήταν ο δημιουργός της πτητικής μηχανής για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκαν φτερά πουλιών που συγκολλήθηκαν με κερί και προσαρμόστηκαν στις πλάτες του ίδιου και του γιου του.

Από την παραλλαγή του ίδιου μύθου που αναφέρει ότι πατέρας και γιος δραπέτευσαν με ιστιοφόρο, προκύπτει ότι γνώριζαν τα ιστία και τα κατάρτια και τα χρησιμοποιούσαν στη ναυσιπλοΐα. Ήταν πιο γρήγορα από τα κωπήλατα που είχαν μέχρι τότε, αφού σύμφωνα με το μύθο πάντα, ο στόλος του Μίνωα δεν τα πρόλαβε παρόλο που τα καταδίωξε.

Η εφεύρεση του κοχλία αποδίδεται στο Δαίδαλο και μας θυμίζει το σχήμα του λαβυρίνθου.

Η εφεύρεση του πριονιού – ενός τόσο κοινού εργαλείου για μας σήμερα – εκείνη την εποχή άγγιζε το θαύμα. Με τα μεγάλα χάλκινα πριόνια έκοβαν και τους πιο μεγάλους κορμούς δέντρων. Έτσι η εφεύρεσή του συνέβαλε στην κατασκευή των κτισμάτων και των πλοίων της εποχής.

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη της έρευνας των τελευταίων χρόνων είναι ότι γνώριζαν την τεχνολογία των μεγεθυντικών φακών τουλάχιστον από το 1500 π.Χ. και την εφάρμοζαν στην τέχνη. Έτσι εξηγούνται τα λεπτοδουλεμένα σχέδια που είναι φιλοτεχνημένα στις σφραγίδες των χρόνων της μινωικής ακμής.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

 


 

© Golden Greece