Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

Μουσείο Βουβάλη (Αγία Τριάδα);
Στεγάζεται στην πολυτελή κεντροευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού ρυθμού κατοικία του μεγάλου ευεργέτη Νικόλαου Βουβάλη, Φιλοξενεί λίγα αλλά επιλεγμένα εκθέματα από τους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι το 19ο του 19ου και 20ου αιώνα. Στο νέο, υπό κατασκευή, αρχαιολογικό μουσείο θα στεγαστούν σύντομα σπάνια ευρήματα, όπως η «κόρη της Καλύμνου» και ο αρχαϊκός ελληνιστικός κορμός του Ασκληπιού και πλήθος άλλων αγαλμάτων.

Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο (Πόθια, απέναντι από το Δημαρχείο, κτήριο Βουβάλειου Τεχνικής Σχολής):
Εκτίθενται η ναυτοσύνη αιώνων και πολλά αντικείμενα της ναυτικής τέχνης και της σπογγαλιείας.

Βαλσαμίδη (Βλυχάδια):
Σπάνια θαλάσσια είδη, εργαλεία και στολές σπογγαλιείας καθώς και ιδιαίτερης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα από ναυάγια, τα περισσότερα συλλεγμένα από τους ιδιοκτήτες.

Καλύμνικο σπίτι (δρόμος προς Βλυχάδια, πριν τον οικισμό Βοθύνοι):
Ιδιόκτητος εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί πλήθος αντικειμένων, χρηστικών και λαϊκής τέχνης και αναπαριστά το εσωτερικό ενός παραδοσιακού σπιτιού του τέλους του 19ου αι.

Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» (1904):
Από τα παλαιότερα πνευματικά ιδρύματα αυτού του είδους στην Ελλάδα, στεγάζεται σε σύγχρονο κτίσμα με ιωνική πρόσταση και σήμερα φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με πολλά σπάνια βιβλία.

Πολυχώρος τέχνης VICTOR HUGO (Θεολόγος):
Φιλοξενεί ακριβή αντίγραφα διάσημων έργων της παγκόσμιας ζωγραφικής, αφίσες και περιοδικές εκθέσεις τοπικών και ξένων καλλιτεχνών και αξιόλογες φωτογραφίες.

Έκθεση Τοπικών Καλλιτεχνών (Πόθια, Βουβάλειο Παρθεναγωγείο):
Περιοδικά Διοργανώνεται από την Ένωση Καλλιτεχνών με πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κεραμικά, υαλουργήματα κ.α.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

 

 

© Golden Greece