Διακοπές - Τουρισμός - Ταξίδια - Εκδρομές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Η πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων στο Βόρειο Αιγαίο, γίνεται μια καλή αφορμή για να γνωρίσει κανείς τόσο την ποικιλία τους, όσο και τις τοπικές γαστρονομικές συνταγές. Το ελαιόλαδο Μυτιλήνης, γνωστό και ως «χρυσό λάδι», χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη γεύση, άρωμα και χρώμα. Το ούζο της Μυτιλήνης δε λείπει σχεδόν ποτέ από το παραδοσιακό τραπέζι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ είναι πασίγνωστο και στο εξωτερικό ως σήμα - κατατεθέν της ελληνικής γεύσης.

Το Σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, φημισμένο από την αρχαιότητα, καθώς και το κρασί της Λήμνου, διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στο χώρο της οινοποιίας, ενώ η μαστίχα Χίου, μοναδική και ανεπανάληπτη, έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως ένα ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό προϊόν με θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και πολλές χρήσεις στην αρωματοποιία, τη φαρμακευτική, την ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική.

Χάρη στα παραπάνω μοναδικά προϊόντα, ο επισκέπτης των νησιών μπορεί να απολαύσει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


 

 

© Golden Greece