Λαμία - Ιστορία

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
   Κ.Ε.Π.
   ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ
   ΤΑΧ/ΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ
   ΡΑΔΙΟΦ/ΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
   ΟΔΗΓΟΙ
   ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ
   ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ
   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
   Η ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ
        ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
 ΚΑΝΤΕ ΤΟ GOLDEN
      GREECE ΑΡΧΙΚΗ
 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΗ
      ΣΕΛΙΔΑ
 SITE MAP
 ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Google
Golden Greece

ΛΑΜΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σύμφωνα με την παράδοση, τη Λαμία ίδρυσε ο Λάμιος, γιος του Ηρακλή και της Ομφάλης. Κατά μία άλλη εκδοχή, την πόλη έκτισε η κόρη του Ποσειδώνα Λαμία, βασίλισσα των Τραχινίων. Όπως αποδεικνύουν τα κτίσματα που βρέθηκαν θαμμένα μέσα στην Ακρολαμία (κατά τις ανασκαφές του Γ. Χουρμουζιάδη, 1973), η θέση της κατοικείται από τη Μεσοελλαδική Εποχή (1900-1600 πΧ). Ανήκε στον ελλαδικό χώρο των Αχαιών - Φθιωτών μέχρι το 413 πΧ, οπότε και περιήλθε στην εξουσία των Μαλιέων. Από το 344 πΧ περιήλθε στα χέρια των Μακεδόνων και αξιοσημείωτο είναι ότι οι κάτοικοί της έλαβαν μέρος στη μεγαλειώδη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολέμησαν κατά των Περσών. Η Λαμία παρέμεινε κάτω από τη μακεδονική εξουσία μέχρι το 302 πΧ, οπότε ο Δημήτριος ο Πολιορκητής την ανακήρυξε ανεξάρτητη. Κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η Λαμία έγινε έδρα Επισκόπου και από το 869 μΧ, έφερε το όνομα "Ζητούνι". Το 1416 έπεσε οριστικά στα χέρια των Τούρκων και παρέμεινε σκλαβωμένη μέχρι το Μάρτιο του 1833. Το κάστρο της έγινε ορμητήριο των Τούρκων πασάδων εναντίον των επαναστατών. Στις 23 Απριλίου 1821, η γη της Λαμίας καθαγιάστηκε με το αίμα του πρωτοήρωα Αθανασίου Διάκου. Από το Μάρτιο του 1833, η Λαμία ελευθερώθηκε και τον Ιούνιο του 1836 έγινε πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Το 1941 η πόλη βομβαρδίστηκε άγρια από τα γερμανικά στρατεύματα. Στη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής, αποτέλεσε το λίκνο του αντάρτικου αγώνα και την ψυχή της οργανωμένης αντίστασης. Στις 18 Οκτωβρίου 1944, ημέρα του Αγίου Λουκά, οι Γερμανοί εγκατέλειψαν την πόλη. Δυο μέρες αργότερα, ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης, γέννημα θρέμμα της Λαμίας, μπήκε θριαμβευτικά σε αυτή και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παλλαϊκή συμμετοχή.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism


ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Η σημερινή κωμόπολη του Αγίου Κων/νου, είναι κτισμένη στη θέση όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ο Δαφνούντας, τελευταία δυτική πόλη της χώρας των Οπουντίων Λοκρών. Η πόλη προστατευόταν από μακρά τείχη - ερείπια των οποίων σώζονται στη θέση "Ισώματα" - και ήταν το πιο σπουδαίο λιμάνι της περιοχής. Στην περίοδο της τουρκοκρατίας άρχισαν να δημιουργούνται γύρω από τα ερείπια της αρχαίας πόλης διάφοροι οικισμοί. Σημαντικότεροι από τους οικισμούς αυτούς, ήταν: του Βορλοβού, της Ευλογιάς και του Νεοχωρίου.
Το 1832, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές η βυζαντινή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη θέση "Γράδος". Εδώ, έγινε η μετεγκατάσταση των κατοίκων των ανωτέρω οικισμών, όπου ο σημερινός Άγιος Κωνσταντίνος.
Το 1894, έπειτα από τους μεγάλους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή, ο Άγιος Κωνσταντίνος καταστράφηκε και πολλά σπίτια βυθίστηκαν στη θάλασσα. Στα πλαίσια της ανοικοδόμησης που ακολούθησε, έγινε τότε ένα καταπληκτικό σχέδιο πόλης που προέβλεπε χώρους πρασίνου και δεντροστοιχίες σε όλο το μήκος της κεντρικής παραλιακής ζώνης. Από το 1960 που κατασκευάστηκε η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Κωνσταντίνος εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πλούσιες κωμοπόλεις της Ελλάδας. Από τότε, την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η γραφική πλατεία του Αγίου Νικολάου με το υπαίθριο θέατρο και τα αιωνόβια πλατάνια, ο υδροβιότοπος της περιοχής "Βρωμολίμνης", η παλαιά εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου με βυζαντινά ψηφιδωτά, ο Άγιος Ταξιάρχης της Άγναντης και το θέρετρο του Λογγού (για κολύμπι και ψάρεμα) αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα αυτής της περιοχής.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism


ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Ο μύθος θέλει την Αταλάντη (διαβάστε το μύθο) να έχει φτερά στα πόδια και πριν ο ήλιος φωτίσει την ημέρα, μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές του βουνού "Δήλον", σημερινό όνομα "Χλωμόν" τρέχοντας να φθάνει στο τρίκορφο νησί του Οπουντίου Κόλπου. Έτσι το νησί πήρε το όνομα "Αταλάντη" και αργότερα η μικρή κωμόπολη στο Καλλίαρο πεδίο ονομάστηκε "ΑΤΑΛΑΝΤΗ".

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Οι Λοκροί.. κατά τον Όμηρο
« Τους Λοκρούς κυβερνούσε ο γρήγορος Αίας, ο γιος του Οιλέα, πολύ μικρόσωμος από τον άλλον (Αίαντα) τον γιο του Τελαμώνα. Ήταν μικρόσωμος και φορούσε λινόν θώρακα, στο κοντάρι όμως ξεπερνούσε όλους τους Έλληνες και τους Αχαιούς. Αυτοί κατοικούσαν στον Κύνο και στον Οπούντα και στην Καλλίαρο, στη Βήσσα και στη Σκάρφεια και στις όμορφες Αυγειές, ακόμη και στην Τάρφη και στο Θρόνιο, που είναι κοντά στα ρείθρα (ρέματα) του Βοάγριου ποταμού. Αυτού του Αίαντα ακολουθούσαν σαράντα μαύρα καράβια των Λοκρών που κατοικούσαν απέναντι από την ιερή Εύβοια». Από τις πόλεις που αναφέρει παραπάνω ο Όμηρος, τα Καμένα Βούρλα και το Καινούργιο είναι χτισμένα στην περιοχή της αρχαίας πόλης Θρόνιο, το δε Ρεγγίνι, είναι χτισμένο στην περιοχή της αρχαίας Τάρφης (Ναρύκα). Όπως στην αρχαιότητα, έτσι και σήμερα οι πόλεις είναι χτισμένες κοντά στα ρέματα του Βοάγριου ποταμού, ο οποίος από τον 12 αιώνα ακόμη μέχρι σήμερα, διατηρεί το όνομά του.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Στις 25 Νοεμβρίου 1942, 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ, με καπετάνιο τον Άρη Βελουχιώτη και άλλους εξήντα του ΕΔΕΣ, με στρατηγό το Ν. Ζέρβα, εξουδετέρωσαν τη φρουρά της γέφυρας, ελευθερώνοντας το πεδίο για τους Άγγλους συμμάχους που τοποθέτησαν τα εκρηκτικά και την τίναξαν στον αέρα, ανακόπτοντας έτσι τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του Ρόμελ στη Β. Αφρική.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Λειτουργεί από το 1938 μέχρι σήμερα, επιτελώντας σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο. Διαθέτει 14 σχολές μουσικών οργάνων.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΔΩΛ
Μικτή χορωδία, παιδική χορωδία, εκκλησιαστική χορωδία, βυζαντινή χορωδία

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
Η πόλη καμαρώνει το Δημοτικό της Θέατρο, που ανεβάζει έργα από το 1956 και τη θερινή Δημοτική της Σκηνή. Το Δημοτικό Θέατρο διαθέτει πλατεία και εξώστη με 700 θέσεις και, εκτός από τα θεατρικά έργα, φιλοξενεί πλήθος συναυλιών και εκδηλώσεων.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ
Μια από τις παλαιότερες φιλαρμονικές στην Ελλάδα με τις πάρα πολλές εκδηλώσεις της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καυχιέται ότι είναι η μοναδική ελληνική φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναβαθμίζει τη ζωή της περιοχής, με πλήθος εικαστικών εφαρμογών και εκθέσεων.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της και αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη, τόσο του Δήμου Λαμίας, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας της Κεντρικής Ελλάδας.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism


ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στις 21 Μαίου με την εορτή του πολιούχου γίνεται και πενθήμερη εμποροπανήγυρη. Πανηγύρι γίνεται και στις 23 Αυγούστου στο εκκλησάκι της Παναγίας της Ευλογιάς. Υπάρχουν σπήλαια ενώ είναι κυνηγετικό καταφύγιο. Ψαροταβέρνες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ψαραγορά στη Στυλίδα. Αξιοποιήσιμο θέρετρο η περιοχή "βουρλιά" (1300 μέτρα υψόμετρο). Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Σιδηροδρομική σύνδεση με υπόλοιπη Ελλάδα.
Κάθε δύο χρόνια, στις αρχές Ιουνίου, Ναυτική Εβδομάδα με πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα στις 17 Ιουλίου, στη Νεράιδα τον 15αύγουστο, μετά τη Νεράιδα στη θέση Βουρλιά στις 20 Ιουλίου, του Αϊ-Λιά, γίνεται σαρακατσαναίικο γλέντι. Στο Αυλάκι πανηγύρι στις 2 Μαίου, στο Λογγίτσι του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου και στο Ανυδρο του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορωδία Αταλάντης" με τη συνεργασία του Δήμου προγραμματίζουν μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις το καλοκαίρι ενώ πιο πρίν τον Μάιο γίνεται το Χορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στα τέλη Μαίου γίνονται εκδηλώσεις για τους πεσόντες στην Κατοχή. Τον Αύγουστο, 6 έως 12, γίνεται πολύ καλό παζάρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου γιορτές κρασιού. Ο Ναυτικός Όμιλος διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ιστιοπλοϊκούς και κολυμβητικούς αγώνες. Καρναβαλικές εκδηλώσεις γίνονται σε Αταλάντη, Εξαρχο, Μεγαπλάτανο και την Καθαρά Δευτέρα σε Σκάλα και Τραγάνα. Πανηγύρια γίνονται στη Σκάλα Αταλάντης της Αναλήψεως, στην Κυρτώνη στις 29 Αυγούστου, στον Εξαρχο στίς 9 Μαΐου, στο Μεγαπλάτανο στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία, στο Καλαπόδι του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου, στην Τραγάνα του Αγίου Πνεύματος, στο Κυπαρίσσι της Ζωοδόχου Πηγής.
Στο δήμο κάθε χρόνο διοργανώνονται: το Xορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, το Καρναβάλι - Κούλουμα, η Γορτή της Σαρδέλας και η Γιορτή Κρασιού.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Στα Καμένα Βούρλα γίνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Αποκριές. Στις 17-18 Μαίου περιφορά λειψάνων και εκδηλώσεις. Πανηγύρι στις 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος, στις 5-7 Αυγούστου του Σωτήρος, στην Κάρυα του Αγίου Πνεύματος. Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο παρεκκλήσι των Βλαχερνών (1-2 Ιουλίου). Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις τον Ιούλιο, μεταξύ αυτών και ο κολυμβητικός διάπλους του Μαλιακού από Καμένα Βούρλα απέναντι στις Ράχες.

Συντάκτης: Φωτεινή Αναστασοπούλου


ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Το Νοέμβριο οργανώνονται επετειακές εκδηλώσεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου και ο «Δρόμος Ελευθερίας». Από το Σκαμνό, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, πραγματοποιείται το «Πέρασμα του Ασωπού». Το Κουμαρίτσι διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πρωτομαγιά.

Πηγή: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr/tourism

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 • ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
 • ΑΓΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΑΓΝΑΝΤΗΣ
 • ΑΛΑΜΑΝΑ
 • ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ Α. ΔΙΑΚΟΥ
 • ΑΝΘΗΛΗ
 • ΑΝΥΔΡΟ
 • ΑΥΛΑΚΙ
 • ΒΡΑΧΟΓΕΦΥΡΕΣ
 • ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ
 • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΕΝΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΓΓΚΙΝΙ
 • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ (ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ)
 • ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙ
 • ΘΕΡΕΤΡΟ ΛΟΓΓΟΥ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ
 • ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟ
 • ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
 • ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
 • ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
 • ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
 • ΚΑΤΑΦΥΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ "ΓΙΑΝΝΑΚΗ" ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
 • ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ Α. ΔΙΑΚΟΥ
 • ΚΡΥΠΤΗ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ
 • ΛΟΓΓΙΤΣΙ
 • ΛΟΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
 • ΜΙΚΡΟΣ ΒΙΟΤΟΠΟΣ Η "ΒΡΩΜΟ-ΛΙΜΝΗ"
 • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
 • ΝΕΡΑΪΔΑ
 • ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
 • ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΡΥΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
 • ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΓΧΗ ΤΟΥ
 • ΠΕΡΙΟΧΗ "ΒΟΙΔΟΒΑΤΑ" ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕ PΑΛΙΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΒΡΥΣΕΣ
 • ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ "ΜΗΤΡΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ.
 • ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΤΩΝΗ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ "ΚΑΜΙΝΑΚΙ", ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΑΧΟΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΓΛΥΦΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ (ΓΙΑ ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ).
 • ΣΤΥΛΙΔΑ
 • ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ "ΤΑΛΑΝΤΟΝΗΣΙ", ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ, ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ.
 • ΤΟ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΝΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
 • "ΧΑΜΑΪ-ΘΑΝΑΣΗΣ"
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
 • ΝΑΡΘΑΚΙΟΝ
 • ΛΑΜΙΑ
 • ΣΤΥΛΙΣ / ΦΑΛΑΡΑ
 • ΑΧΙΝΟΣ / ΕΧΙΝΟΣ Η ΕΧΙΝΟΥΣ
 • ΠΕΛΑΣΓΙΑ / ΛΑΡΙΣΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ
 • ΑΝΤΡΩΝ
 • ΗΡΑΚΛΕΙΑ
 • ΦΥΛΑΚΗ / ΜΥΡΟΠΩΛΗΣ
 • ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ Η ΠΥΛΑΙ
 • ΣΚΑΡΦΕΙΑ / ΚΑΡΦΙΑ
 • ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ
 • ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΔΑΦΝΟΥΣΙΑ
 • ΚΥΝΟΣ - ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ
 • ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ
 • ΑΤΑΛΑΝΤΗ / ΟΠΟΥΣ
 • ΚΑΣΤΡΑΚΙ
 • ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ / ΑΛΑΙ
 • ΜΑΖΙ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ
 • ΛΑΡΜΕΣ / ΛΑΡΥΜΝΑ
 • ΒΟΥΜΕΛΙΤΑ / ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ
 • ΓΛΑΣ


 • ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...
ΜΟΥΣΕΙΑ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΕΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ
 • ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (1941-1945) ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 • ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ (18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
 • ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΑΜΙΑΣ
 • ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ ΔΙΑΚΟΥ.. ΕΝΘΥΜΙΟΝ
 • ΠΑΝΥΓΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ (2 ΜΑΪΟΥ)
 • ΠΑΝΥΓΙ ΣΤΟ ΑΝΥΔΡΟ
  (26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
 • ΠΑΝΥΓΙ ΣΤΟ ΛΟΓΓΙΤΣΙ
  (6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ