Σέρρες

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στις Σέρρες πραγματικού χρόνου
Δρομολόγια ΟΣΕ
ΚΤΕΛ Σερρών
Αστυνομία Σερρών
Τουριστικές Πληροφορίες για τις Σέρρες
Εξυπηρέτηση Πολιτών στις Σέρρες
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Σερρών
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Σέρρες

ΣΕΡΡΕΣ

Οι Σέρρες, πρωτεύουσα του νομού Σερρών, είναι μια σύγχρονη πόλη με ζωηρή κίνηση, φαρδείς δρόμους και πλατείες, με παραδοσιακά και νεοκλασικά κτίσματα, καθώς και με αρκετά βυζαντινά.

(Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
ΚΥΡΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

image ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδος, πιθανόν και της Ευρώπης, όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της ιστορικής κωμοπόλεως της Αλιστράτης και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων απ' αυτή.

image ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο και λειτουργεί από το 1995. Στους εκθεσιακούς χώρους του εκτίθενται με χρονολογική ταξινόμηση τα ευρήματα από το γειτονικό αρχαιολογικό χώρο, τα οποία καλύπτουν την ιστορία της περιοχής από τους προϊστορικούς μέχρι τους υστεροβυζαντινούς χρόνους.image ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ

ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ
Είναι ένας από τους δυο (2) ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την "αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου" και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις (3) εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως "φοινικούν", δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφυρά των Φοινίκων. Απ' αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα - Εικών - φοίνισσα -Εικοσιφοίνισσα.

image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ
Το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά βρίσκεται στο βουνό Βρόντου, ύψους 1.849μ., του νομού Σερρών. Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ., απέχει 27 χλμ απο την πόλη των Σερρών και δημιουργήθηκε το 1978 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών. Διαθέτει μια πίστα, κόκκινη, μήκους 1.200μ., και τρεις αναβατήρες. Οι πίστες έχουν ανοιχτεί μέσα σε δάσος από οξιές και έλατα.image ΣΕΡΡΕΣ

ΣΕΡΡΕΣ
Μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του νομού, στολισμένη με όμορφα κτίρια και μέσα σε όμορφο τοπίο. Μνημεία για την πρώτη περίοδο της πόλης δεν έχουμε εκτός από μερικές γραπτές μαρτυρίες που αναφέρονται σε αυτήν.

image ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών στεγάζεται από το 1970 στο Μπεζεστέν κλειστή στεγασμένη αγορά του β' μισού του 15ου αι. που βρίσκεται στο σημερινό κέντρο της πόλης. Χτίστηκε κατά το πρότυπο των βυζαντινών αγορών και το όνομα του σημαίνει αγορά υφασμάτων.image ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ
Το λαογραφικό μουσείο Σαρακατσάνων είναι ένα από τα πέντε Μονογραφικά Μουσεία στην Ευρώπη σύμφωνα με το εγχειρίδιό του συμβουλίου Μουσείων της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1979 και λειτούργησε σε ένα νεοκλασικό αρχοντικό μέχρι το 1993. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που κτίστηκε από θεμέλια για τη στέγαση Λαογραφικού Μουσείου.

image ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Η τεχvητή λίμvη Κερκίvης βρίσκεται στo ΒΔ τμήμα τoυ voμoύ Σερρώv. Είvαι έvας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας (γvωστoί και ως Υγρότoπoι Ramsar). Η λίμvη δημιoυργήθηκε τo 1932 με τηv κατασκευή εvός φράγματoς στov πoταμό Στρυμόvα κovτά στo χωριό Λιθότoπoς και τηv κατασκευή αvαχωμάτωv στα αvατoλικά και δυτικά.image ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Σε απόσταση 12 χλμ. βορειοανατολικά των Σερρών στο βάθος χαράδρας του Μενοικίου Όρους βρίσκεται η Μονή Τιμίου Προδρόμου, ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Μακεδονίας. Ιδρύθηκε περί τα 1270-1278 από το μοναχό Ιωαννίκιο, Σερραίο στην καταγωγή, ο οποίος εχρημάτισε αρχικά μοναχός στο Άγιο Όρος και κατόπιν επίσκοπος Εζεβών (σημερινή Δάφνη νομού Σερρών).

image ΠΕΣΤΡΟΦΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

ΠΕΣΤΡΟΦΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

  
Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

ΜΕ ΚΤΕΛ
 • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ 6 ΩΡΕΣ
 • ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΚΤΕΛ ΣΕ 1 ΩΡΑ
 • ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΚΤΕΛ ΣΕ 1,30 ΩΡΑ
 • ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΚΤΕΛ ΣΕ 1,30 ΩΡΑ


 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 22822
 • ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
  210 5120212
 • ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  2310 595446

ΜΕ ΤΡΕΝΟ
 • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΕ 8 ΩΡΕΣ
 • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ INTERCITY ΣΕ 6 ΩΡΕΣ
 • ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ
 • ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΕ 45' ΛΕΠΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 83600, 23213 50100
 • ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 83600, 83322
 • ΚΕΠ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 83350
 • ΟΣΕ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 22822, 26606, 54312
 • ΤΑΞΙ ΑΚΡΑΤΑΣ
  18300, 23210 59100
 • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 90800
 • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  23210 94500
ΧΑΡΤΗΣ


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ LECTUS