Σίκινος Παραλίες

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στη Σίκινο πραγματικού χρόνου
Τουριστικές Πληροφορίες για τη Σίκινο
Εξυπηρέτηση Πολιτών στη Σίκινο
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Σικίνου
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Όλα τα σπορ και οι παραλίες της Σικίνου
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Για τον περιπατητή, η Σίκινος έχει φυλαγμένο το καλύτερο κομμάτι της: απομεινάρια αρχαίων οικισμών, απόμακρες παραλίες, δυσπρόσιτες σπηλιές, διαδρομές που φθάνουν μέχρι το χείλος των πανύψηλων βράχων, περάσματα που χάνονται στην ενδοχώρα ανάμεσα σε μικρά φαράγγια, βυζαντινές εκκλησίες διάσπαρτες στη σικινιώτικη εξοχή, καθώς και μια πλούσια χλωρίδα και πανίδα που προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000. Ο πεζοπόρος θα χαθεί στα ατέλειωτα μονοπάτια που οργώνουν το νησί και θα ανακαλύψει πως η παλιά ιστορία του τόπου είναι γραμμένη με το χέρι της φύσης και των ανθρώπων επάνω σε ολόκληρη τη Σίκινο. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προμηθευτείτε τον πεζοπορικό χάρτη της Σικίνου.

Κάποιες τυπικές διαδρομές είναι:

Κάστρο - Αλοπρόνοια: παίρνοντας το παλιό καλντερίμι που συνέδεε τη Χώρα με την Αλοπρόνοια. Το καλντερίμι ξεκινά το κατέβασμα πίσω από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συναντά την άσφαλτο περνώντας πίσω από το κέντρο "Θημωνιές". Από εκεί συνεχίζει άλλο μονοπάτι από την άλλη πλευρά του δρόμου.

Κάστρο - Επισκοπή - Άγιος Παντελεήμονας - Αλοπρόνοια: πεζοπορία 13 χλμ (γύρω στις 4 ώρες).

Κάστρο - Μάλτα: το μονοπάτι ξεκινά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, περνά κοντά από το ελικοδρόμιο και φτάνει μέχρι τον προφήτη Ηλία οπότε αρχίζει η κατάβαση μέχρι την παραλία του Μάλτα (6,5 χλμ, λιγότερο από 2 ώρες).
  
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΧΑΡΤΗΣ