Αμοργός Παραλίες

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στην Αμοργό πραγματικού χρόνου
Αστυνομία Αμοργού
Τουριστικές Πληροφορίες για την Αμοργό
Εξυπηρέτηση Πολιτών στην Αμοργό
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Αμοργού
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Όλα τα σπορ και οι παραλίες της Αμοργόυ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ


Η Αμοργός προσφέρει ιδανικές συνθήκες για πεζοπορία. Το σύγχρονο οδικό δίκτυο ακολουθεί διαφορετική πορεία από τα παλιά μονοπάτια, με αποτέλεσμα να έχουν διασωθεί σχεδόν ακέραιες όλες οι παλαιές χαράξεις που χρησιμοποιούνταν από τους κτηνοτρόφους για την μετακίνηση τη δική τους και των ζώων τους, αλλά και για μετακίνηση με μουλάρια για μεταφορά αγαθών και ανθρώπων. Αυτά τα μονοπάτια μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80 αποτελούσαν τον βασικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών της Αμοργού.

Τα μονοπάτια διακρίνονται σε πέντε κατηγορίες: α) χωματόδρομοι απροσπέλαστοι από οχήματα, β) φαρδιά και εμφανή λιθόστρωτα μονοπάτια, γ) μεγάλα ευδιάκριτα μονοπάτια, που είναι και τα περισσότερα, δ) δύσβατα και αφανή μονοπάτια για έμπειρους πεζοπόρους, ε) πορείες που ακολουθούν το φρύδι των λόφων, τις πλαγιές και τα φυσικά περάσματα.

Οι χαράξεις αυτές είναι οργανωμένες σε ένα δίκτυο 16 διαδρομών (διάρκειας από 45 λεπτά ως 5 ώρες) που ξεκινούν ή καταλήγουν σε έναν από τους σύγχρονους οικισμούς και καλύπτουν πολλά από τα ενδιαφέροντα σημεία του νησιού από περιβαλλοντική, οικολογική και ιστορική άποψη, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πεζοπόρων και των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν την πανέμορφη Αμοργό.Τα πολυάριθμα μονοπάτια του νησιού προσελκύουν πολλούς λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας. εκτός από τους παραδοσιακούς οικισμούς, προορισμοί των διαδρομών είναι επίσης περιοχές ή μεμονωμένα μνημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι φυσιολάτρες απολαμβάνουν μοναδικές πεζοπορίες στα παλιά μονοπάτια του νησιού που προσφέρουν όμορφες διαδρομές αποκαλύπτοντας την σπάνια χλωρίδα της Αμοργού, τα βότανα και τα αγριολούλουδα. Οι σπουδαιότερες διαδρομές του νησιού είναι:

Η Παλιά Στράτα
(Χώρα- Χοζοβιώτισσα- Κάψαλα- Ασφοντυλίτης- Ποταμός- Ορμος Αιγιάλης).

Ο Φωτοδότης
(Χώρα- Μηλιές- Αγ.Ειρήνη- Κατάπολα).

Τα Ιτώνια
(Λεύκες- Αγ.Σαράντα-Καμάρι- Καστρί – Βρούτση- Ραχούλα- Αρκεσίνη).

Τα Μελανιά
(Ορμος Αιγιάλης- Λαγκάδα- Στρούμπος- Επανοχωριανή- Θολάρια-Φωκιότρυπα).

Το Παν
(Λαγκάδα – Θεολόγος – Σταυρός),

Ο Βαλσαμίτης
(Κατάπολα- Αγ.Γεώργιος Βαλσαμίτης –Αγ.Μαρίνα- Μινώα)


ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ
AMORGOS SCUBA DIVING
ΤΗΛ.: 22850 - 73611 - 6932 249 538
www.amorgos-diving.com
scuba@amorgos-diving.com
  
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΧΑΡΤΗΣ