Οθωνοί

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στους Οθωνούς πραγματικού χρόνου
Αστυνομία Οθωνών
Τουριστικές Πληροφορίες
Εξυπηρέτηση Πολιτών
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Οθωνοί

ΟΘΩΝΟΙ

Κάθε νησάκι στο Ιόνιο μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία με τα υπόλοιπα. Καθένα όμως διαθέτει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Έτσι και οι Οθωνοί διαθέτουν την δική τους μοναδική ομορφιά ανάμεσα στα μικρά νησάκια του Ιονίου. Είναι ένα καταπράσινο άκρως γραφικό νησάκι με το υπέροχο μικρό λιμάνι και τα κατάλευκα σπίτια που σε υποδέχονται. Μικρές και απομονωμένες παραλίες, η σπηλιά της μυθικής Καλυψώς αλλά και το μικρό κοσμοπολίτικο λιμανάκι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για χαλαρές και όμορφες διακοπές στο νησί.

(Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΟΘΩΝΟΙ

Οι Οθωνοί είναι το τρίτο νησί των Διαποντίων Νήσων και αποτελεί το δυτικότερο σημείο του Ιονίου και της Ελλάδας. Είναι μάλιστα το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος αυτού.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ο βενετσιάνικος αέρας που κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική του νησιού με τα παραδοσιακά σπίτια και το βενετσιάνικο κάστρο, που αποτελεί και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού.

Η ιστορία των Οθωνών ξεκινάει από την αρχαιότητα όπου έχουν βρεθεί αναφορές για το νησί στον Ησύχιο από τον 3ο αι. π.Χ. Μετά την Ναυμαχία της Ναυπάκτου άρχισε να επικοίζεται το νησί κανονικά. Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση του λόγω εγγύτητας με την Ιταλία είχε κάνει το νησί σημαντικό σημείο επικοινωνίας με τις Ανατολικές επαρχίες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο θέαμα του νησιού είναι ένας λευκός σταυρός στην ομόνυμη περιοχή του νησιού ως ένα είδος μνημείου που θυμίζει την μεγάλη σφαγή πολλών κατοίκων του νησιού από τον περιβόητο πειρατή Μπαρμπαρόσα το 1537.

Η φυσιογνωμία του νησιού είναι παρόμοια με εκείνο της Κέρκυρας. Οι Οθωνοί χαρακτηρίζονται από πλούσια βλάστηση η οποία όταν ενώνεται με την θάλασσα δημιουργεί πανέμορφες καταπράσινες παραλίες και ορμίσκους. Μάλιστα υπάρχουν παραλίες όπως η Άσπρη Άμμος η οποία σας προσφέρει ιδανική απομόνωση λόγω της μοναδικής πρόσβασής της από την θάλασσα.

Τέλος, οι λάτρεις της πεζοπορίας βρίσκουν στο νησί ένα σημαντικό δίκτυο από μονοπάτια γύρω από την πλούσια βλάστηση ιδανικούς για χαλαρούς περιπάτους αλλά και δυνατή πεζοπορία γύρω από το νησί.

  
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

ΜΕ ΠΛΟΙΟ
  • ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΦΕΡΡΥ-ΜΠΟΤ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ
  • ΑΠΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΜΕ ΦΕΡΡΥ-ΜΠΟΤ ΣΕ 1,45 ΛΕΠΤΑ
  • ΑΠΟ ΜΑΘΡΑΚΙ ΜΕ ΦΕΡΡΥ-ΜΠΟΤ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
  • ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (ΣΙΔΑΡΙ) ΜΕ ΦΕΡΡΥ-ΜΠΟΤ ΣΕ 1 ΩΡΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
  • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΘΩΝΟΙ
    26630 72132
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
    26610 26314, 91431, 26630 71263
ΟΘΩΝΟΙ

ΧΑΡΤΗΣ