Μαθράκι

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στο Μαθράκι πραγματικού χρόνου
Τουριστικές Πληροφορίες
Εξυπηρέτηση Πολιτών
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Μαθράκι

ΜΑΘΡΑΚΙ

Το Μαθράκι είναι ένα μικρό αλλά αξεπέραστης ομορφιάς νησάκι στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι το μέρος όπου το χρόνος έχει σταματήσει. Η ζωή κυλάει ήρεμα και γλυκά διότι οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται. Την απέραντη γαλάζια θάλασσα, τα υπέροχα λουλουδένια λιβάδια σε όλο το μήκος του νησιού καθώς και τις αμμουδερές παραλίες που στολίζουν το νησί. Το Μαθράκι είναι το νησί όπου μπορείς να χαθείς ανάμεσα στους ελαιώνες και να ζήσεις πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές.

(Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΜΑΘΡΑΚΙ

Το Μαθράκι είναι το μικρότερο νησάκι των Διαποντίων Νήσων με έκταση μόλις τα 3 τχλμ. Αποτελεί το νοτιότερο άκρο του Ιονίου Πελάγους και έχει καταγεγραμμένους μόλις 100 μόνιμους κατοίκους.

Το νησί είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένο, με την πυκνή βλάστηση του να κρύβει πολλά από τα σπιτάκια των οικισμών. Οι κάτοικοι έχουν χωρίσει το νησί σε Άνω Πάντα που βρίσκεται στα νότια σημεία του νησιού και Κάτων Πάντα προς τα βόρεια.Το Μαθράκι απέχει μόλις 4 μίλια από την Κέρκυρα, και όταν κάποιος φτάσει στο λιμάνι του θα συναντήσει ένα μοναδικό παραδοσιακό καφενείο-μαγειρείο που υποδέχεται τους επισκέπτες του νησιού.

Στο νησί η ζωή των κατοίκων είναι απλή. Κύρια ασχολία τους η αλιεία. Ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να ακολουθήσει τα μικρά πέτρινα μονοπάτια καθ’όλο το μήκος του νησιού για να εξερευνήσει το νησί αλλά και να απολαύσει την μαγευτική θέα της απέραντής θάλασσας που απλώνεται γύρω του. Φυσικά το ίδιο απόμερες είναι και οι μικρές παραλίες του νησιού οι οποίες προσφέρουν απλόχερα γαλήνη και ηρεμία. Στο Μαθράκι υπάρχει η παραλία Πορτέλο, η οποία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του νησιού στα βορειοανατολικά, και η οποία διακρίνεται για την ξεχωριστή ομορφιά της και τα ρηχά νερά.


  
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

ΜΕ ΠΛΟΙΟ
  • ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΕ 3,15 ΩΡΕΣ
  • ΑΠΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΣΕ 1 ΩΡΑ
  • ΑΠΟ ΟΘΩΝΟΥΣ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
  • ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (ΣΙΔΑΡΙ) ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
  • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ
    2663 71200, 72119, 81190
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
    26610 26314, 91431, 26630 71263
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΜΑΘΡΑΚΙ

ΧΑΡΤΗΣ