Ερείκουσα

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
jquery slider plugin
Πλοία στην Ερείκουσα πραγματικού χρόνου
Αστυνομία Ερείκουσας
Τουριστικές Πληροφορίες για την Ερείκουσα
Εξυπηρέτηση Πολιτών στην Ερείκουσα
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Ερείκουσας
Πληροφορίες για Ασφαλείς Διακοπές
Νομισματικές Σχέσεις
Τηλέφωνα Πρώτης Ανάγκης
Ερείκουσα

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Μεταξύ των Διαποντίων νησιών του Ιονίου υπάρχει ένα μικρό νησί, όχι τόσο ευρύτερα γνωστό που όμως διαθέτει μια σπάνια ανεξερεύνητη ομορφιά. Η Ερείκουσα είναι ένα μικρό νησί βόρεια της Κέρκυρας, με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το νησί των ονείρων σας. Καταπράσινες εκτάσεις από ελαιώνες, απέραντη γαλάζια θάλασσα που το περιβάλλει και μια γεμάτη διάθεση για εξερεύνηση του νησιού είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τόσο ακαταμάχητη την Ερείκουσα για εκείνους που θέλουν να ζήσουν το όνειρο, μακρυά και πέρα από τον κόσμο.

(Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Η Ερείκουσα είναι ένα από τα 11 μικρά νησάκια του Ιονίου Πελάγους, κοντά στην Κέρκυρα που όλα μαζί δημιουργούν τα γνωστά Διαπόντια Νησιά. Η Ερρικούσα είναι μάλιστα το πιο βόρειο νησάκι του Ιονίου με αριθμημένους 698 μόνιμους κατοίκους. Έχει πάρει το όνομά της πιθανότατα από τον τοπικό θάμνο Ρείκι του οποίου οι άνθη έχουν μια διαρκιτική απαλή μυρωδιά.

Σε έκταση δεν ξεπερνάει τα 5 τχλμ και γι αυτό το λόγο ανήκει στην νομαρχία διοίκησης της Κέρκυρας, αποτελώντας ωστόσο μια ξεχωριστή κοινότητα. Παρά το μικρό μέγεθος του νησιού το καταπράσινο τοπίο του είναι μεγαλειώδες. Προσφέρει ιδανική απομόνωση για τους φυσιολάτρες που επιλέγουν εναλλακτικές διακοπές σε ένα ιδιαίτερα όμορφο νησάκι.

Σημαντικές παραλίες της Ερείκουσας είναι το Πόρτο αλλά και το Μπραγκίνι. Τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους σε συνδυασμό με την λευκή αμμουδιά του νησιού δημιουργούν το κατάλληλο τοπίο για αξέχαστες διακοπές στην Ερρικούσα. Η πυκνή βλάστηση του νησιού που είναι γεμάτο από κυπαρίσσια άγρια βότανα και φυτά δημιουργούν μικρά δρομάκια ιδανικούς για χαλαρούς περιπάτους και για εξερεύνηση του νησιού.

Οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν ζωντανές τις μνήμες και τις συνήθειες του παρελθόντος. Ένα μάλιστα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού είναι το παραδοσιακό ελαιοτριβείο του ανάμεσα στους παραδοσιακούς οικισμούς, το οποίο βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ;    -    ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ;    -    ΠΟΥ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ;

OASIS
RESTAURANT-COFFEE-BAR
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΤΗΛ.: 26630 72257, 6944 574270

  
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

ΜΕ ΠΛΟΙΟ
  • ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΕ 2,15 ΩΡΕΣ
  • ΑΠΟ ΟΘΩΝΟΥΣ ΣΕ 1,30 ΩΡΕΣ
  • ΑΠΟ ΜΑΘΡΑΚΙ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
  • ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (ΣΙΔΑΡΙ) ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

ΧΑΡΤΗΣ