Αντικύθηρα

Arabic  Chinese  Japanese  Russian   Swedish  Italian  Spanish  German  French  English  Greek
   Κ.Ε.Π.
   ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ
   ΤΑΧ/ΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ
   ΡΑΔΙΟΦ/ΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
   ΟΔΗΓΟΙ
   ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ
   ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ
   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
   Η ΕΤΑΙΡΙΑ
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ
        ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
 ΚΑΝΤΕ ΤΟ GOLDEN
      GREECE ΑΡΧΙΚΗ
 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΗ
      ΣΕΛΙΔΑ
 SITE MAP
 ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Google
Golden Greece

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Σαν βράχος ριγμένος μέσα στη θάλασσα, τα Αντικύθηρα που οι ντόπιοι ονομάζουν Λιούις, βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου, ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη. Ο πλυθησμός του νησιού είναι 45 περίπου κάτοικοι και είναι κατά μεγάλο μέρος Κρητικής καταγωγής.

Τα Αντικύθηρα, ένα μικρό νησί (22 τ. χλμ.) ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη, μπαίνουν στη σύγχρονη ιστορία μετά την ανακάλυψη σπουδαίων γλυπτών αλλά και του μοναδικού μηχανισμού των Αντικυθήρων στη θαλάσσια περιοχή του, πολύ κοντά στην ακτή.

(Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αίγιλας, η αρχαία ονομασία του νησιού, στέκεται αέναος φρουρός των στενών των Αντικυθήρων πάνω από την παραλία του Ξηροποτάμου. Στον Ποταμό, διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση ένας νερόμυλος του 19ου αιώνα, από τους λίγους που έχουν σωθεί στην Ελλάδα.


Ο Φάρος της Απολυτάρας, στο νότιο άκρο του νησιού έχει ενδιαφέρουσα ιστορία και βρίσκεται σε μια ιδιαίτερης ομορφιάς τοποθεσία.


 
Ο ΚΑΙΡΟΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
ΜΕ ΠΛΟΙΟ
Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ, ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.anen.gr, www.kythera.gr
ΧΑΡΤΗΣ


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ LECTUS